|
Redakcia

Gólová smršť v 1. kole nadstavbovej časti

BRA

ROAD TO FINAL 4, ale aj skupina o udržanie sa v najvyššej súťaži sú od tohto týždňa započaté a na Mladej Garde padalo gólov neúrekom.


V prvom zápase skupiny Road to Final 4 sa proti sebe postavili Papalalulu a Sťahovanie Bleskovka. Papierový favorit nenechal nič na náhodu a už v prvom polčase predviedli hráči Papalalulu gólovú smršť, ktorá sa zastavila na skóre 7:0. Excelovali najmä Haladej, Kovašich a Jurkemik, ktorí si pripísali po dvoch zásahoch. Druhý polčas mali mierne navrch hráči Sťahovania, došlo ale iba ku kozmetickej úprave konečného výsledku 10:5 v prospech Papalalulu.

V MMG Zápase Týždňa išlo o súboj medzi Tiki Taka a Pečienkármi. Defenzívna bitka znamenala, že polčasová zmena strán prebiehala za stavu 1:1. Avšak prvá 5-minútovka druhého dejstva patrila Pečienkárom, ktorých poslali Duda a Vlnka do dvojgólového vedenia (1:3). Hráči Tiki Taka následne odpovedali identicky a dva zásahy z ich radov znamenali vyrovnanie na 3:3. V posledných 10 minútach sme už gól nevideli, a tak si tímy rozdelili po 1 bode za remízu.

Andrej Skaloš, Pečienkári

    V prvom kole nadstavby nás čakal krst ohňom proti najväčšiemu ašpirantovi na titul Tiki Taka. Ako prví sme sa ujali vedenia gólom, o ktoré sme však do polčasu prišli lacnou stratou vzadu. Do druhého polčasu sa teda išlo za stavu 1:1. V ňom sme najprv súperovi odskočili na 3:1 gólmi, na čo však prišla ďalšia lacná chyba vzadu a bolo 3:2. Tiki Taka sa čoraz častejšie dostávala pred našu bránu, čoho výsledkom bolo vyrovnanie na konečných 3:3. Zlepšiť musíme koncentráciu počas celého zápasu a vyvarovať sa zbytočným chybám, keďže 2 z 3 gólov sme súperovi vyslovene darovali. Na druhej strane však treba jednoznačne povedať, že všetko, čo si vypracovali sami (a nebolo toho málo :D), zneškodnil výborne chytajúci brankár. Bod po takomto priebehu teda určite berieme, pre nás to bola opäť výborná škola proti kvalitnému a skúsenému tímu. Ideme ďalej a v ďalších zápasoch sa určite budeme chcieť pobiť o miestenku do FINAL 4.

V poslednom zápase skupiny o titul nastúpilo prekvapenie sezóny proti skúseným harcovníkom. AFC Oravan dokázal vyhrať prvý polčas proti Engerau boys v pomere 4:3, kedy zaujal najmä dvojgólový Košút z Oravanu. Na začiatku druhého dejstva viedol Oravan už o dva góly (5:3), ale potom nasledoval strelecký uragán zo strany hráčov Engerau. 8 zásahov v priebehu 14 minút. To sa len tak nevidí. Engerau Boys razom viedli 11:5 a bolo po zápase. Posledné slovo mal Košút, ktorý zaznamenal hattrick, ale prehre 11:6 svojho AFC už zabrániť nedokázal.

Adam Semančík, Engerau Boys

    Pocity sú pozitívne. Znova sme ukázali tímového ducha a kombinačnú hru nášho mužstva sme doplnili efektívnou koncovkou. Ukázali sme, že nás nerozladilo ani to, že súper sa vrátil do hry a ukázal, že s nami vie hrať vyrovnanú partiu. Zlepšiť do ďalšieho zápasu by sme potrebovali obrannú činnosť, v ktorej máme slabiny. Dostali sme znova veľa gólov. Ofenzívne zloženie mužstva trpelo na nekompaktnom bránení.

Tomáš Buc, AFC Oravan

    Naše pocity sú zmiešané , výkon nebol zlý , ale po veľmi prísnej žltej karte v druhom polčase sme sa v obrane úplne rozsypali.. Vyzdvihol by som útočný výkon , v ktorom sme si vypracovali najmä v prvom polčase pekné gólové akcie. Taktiež treba športovo uznať kvalitu súpera, ktorý nám v druhom polčase ukázal peknú školu efektivity. Určite však musíme zlepšiť hru v obrane , dostať 7 gólov za 10 minút je naozaj veľa.. Myslím si ale, že nám takáto facka nebude na škodu.. poučíme sa z chýb a naplno zabojujeme v ďalších zápasoch!

V skupine o udržanie sa v lige sú pravidlá neúprosné. 6 tímov, z toho 5 v ohrození zostupu do 2. ligy. V prvom zápase nepripustili hráči AFT Wolves proti FC Nealko žiadne prekvapnie. Po polčase viedli o 3 zásahy (5:2) a v tom druhom sa presadili ešte 4-krát. Hattrickom zažiaril Valentín, ktorý sa objavil v zostave kola. Do streleckých štatistík sa za Nealko v druhom dejstve zapísal iba Hlinka, ktorý gólom 2 minúty pred koncom upravil konečné skóre 9:3 v prospech vlkov.

Jakub Barniak, AFT Wolves

    Aj keď výsledok tomu nenasvedčuje, naš výkon nebol optimálny. Súper nás až na zopár momentov nepreveril a hlavne sme nevyužili množstvo 120% šancí a v priebehu sezóny sa nám to v iných zápasoch môže vypomstiť.

Róbert Hlinka, FC Nealko

    Do tohto zápasu sme nešli s príliš veľkými očakávaniami keďže sme sa potýkali s pomerne výraznou absenciou. Počas zápasu sme sa dokonca dostali do pozície, kedy sa nám zranil brankár a my sme museli dohrávať bez možnosti striedania, čo sa podpísalo na pomerne jednoznačnom výsledku v prospech súpera. Chcel by som hlavne vyzdvihnúť chalanov, ktorí si to na ihrisku odmakali. Aj napriek nepriaznivému výsledku a kvalite súpera sme myslím odohrali bojovný zápas za ktorý sa hanbiť nemusíme. Od úvodného zápasu v 1. Lige sme vedeli, že získavať bude vo veľkej konkurencii veľmi náročné. Do ďalších zápasov by sme určite chceli skvalitniť hru bez lopty a obranu, čím by sme inkasovali menej gólov a mohli o nejaké ďaľšie bodíky zabojovať.

Strieborný tím z poslednej sezóny, Western Camp nastúpil proti trápiacej sa Dúbravke Punchers. Prvý polčas potvrdil papierové predpoklady a hráči Westernu ho ovládli jednoznačne 6:1. Dva krát sa presadili Gonda, Angelovič a Meliš. V druhom polčase sa tímy dokázali presadiť každý 3-krát, čo znamenalo že Western Camp si zapisuje výhru 9:4 a dôležité 3 do tabuľky, zatiaľ čo Punchers stále čakajú na prvý bodový zápis v aktuálnej sezóne.

Someon Sabo, Western Camp

    Vedeli sme že Dúbravka je veľmi kvalitný súper a tak sme ich nechceli vôbec podceniť a myslím si že sme boli už od začiatku lepší tím a hneď sme prebrali taktovku nad horu. Spokojný som bol hlavne s oddanosťou chalanou ktorí bojovali aj keď nás bolo málo a nemali sme v podstate žiadneho hráčana striedanie, čo nieje jednoduché. No do dalších zápasov keď chceme ostať v prvej lige musíme zlepšiť hlavne koncovku na ktorej veľa krát horíme a často sa nám to vypláca.

V poslednom zápase sa postavil nevyspytateľný Real Coholics proti Partners. Hráči Realu predviedli ofenzívny futbal a dokázali sa presadiť celkovo až 11-krát. Ústrednou postavou bol Hoffman, ktorý sa vďaka 4 zásahom stal Šintrom Týždňa a od Pivovaru u Ábela ho čaká odnoska troch remeselných pív. Naopak Partners sa smerom dopredu trápili, a tak si pripisujú vysokú prehru 11:2 na úvod nadstvabovej časti.

Erik Rumanko, Real Coholics

    Naše vystúpenie v tomto zápase konečne preukázalo našu efektívnosť, čo sa priamo odzrkadlilo v konečnom výsledku. S našim prvým gólom sme si osvojili kontrolu nad tempom zápasu, a týmto tempom sme následne riadili celý priebeh stretnutia, čo nám umožnilo výsledok si bezpečne ustrážiť. Sme veľmi spokojní s výkonom celého tímu, pričom každý hráč prispel k tomuto úspechu. Je dôležité, aby sme si udržali tento trend a v nasledujúcich zápasoch sa snažili získavať čo najviac bodov.


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. EB Patrik Gajan 4 Gólov