|
Ondrej Kačmár

Prešov má svojho nového majstra

PRE

Novým majstrom Niké TOP ligy v Prešove sa stali hráči Eli Academy, ktorí pred početnou diváckou kulisou porazili hráčov Futbal Bazar Teamu rozdielom 4:2. Eli Academy sa tak tešia zo svojho premiérového titulu. Zápas o bronz zvládli lepšie hráči Dobri Bobri , ktorí si poradili s Kolonial Academy.

Zápas o bronz proti sebe postavil tímy Dobri Bobri a Kolonial Academy. V úvode zápasu mali oba tímy viaceré šance, no všetky končili v rukách brankárov. Nebolo však tomu tak v 18. minúte , kedy otvoril stav stretnutia Norbert Grejták - 1:0 pre Bobrov. Následne o 2 minúty neskôr prišiel aut, ktorý po jemnom teči Grejtáka skončil v bráne - 2:0. V 22. minúte sa z gólu tešili opäť Dobri Bobri, keď na konci rýchleho protiútoku poslal loptu do siete Samuel Šoltis - 3:0. Na polčasových 3:1 uzatváral Dušan Goleňa, ktorý využil súperovo zaváhanie v obrane.

Do druhého polčasu vstúpili lepšie hráči Kolonial Academy, keď v 32. minúte strelil Goleňa svoj druhý gól v zápase. Jednogólový rozdiel však netrval dlho, keďže už v 35. minúte sa presadil opäť Grejták , ktorý si to namieril priamo k žrdi a mohol oslavovať hattrick. Záverečné slovo v zápase mal Kolonial Academy, konkrétne  Dominik Červený, ktorý sa presadil po rýchlom protiútoku svojho tímu. Dobri Bobri tak zvíťazili 4:3 a tešia vo svojej druhej sezóne zo zisku bronzových medailí.

K zápasu sa vyjadril hráč Dobri Bobri Martin Dzuriš : Som rád, že nám to po roku vyšlo aj keď sme určite chceli finále, ale máme aspoň to tretie miesto, hovorí sa, že tretie miesto je lepšie ako druhé takže sme šťastní. Náš cieľ do ďalšej sezóny je vyhrať.

Zlato získali hráči Eli Academy

V zápase o titul sa medzi sebou stretli hráči Futbal Bazar Teamu a Eli Academy, dva technické tímy s množstvom mladých hráčov. Fínále sledovala aj početná divácka kulisa , keď sa na Májovke stretlo približne 100 ľudí , ktorí podporovali svojich favoritov. Úvod zápasu vyšiel lepšie Eli Academy , keď sa už v štvrtej minúte presadil po autovom vhadzovaní Radoslav Elizeuš - 1:0. O 2. minúty neskôr zvonila po strele R. Elizeuša žrď , no skóre ostalo nezmenené. Následne boli diváci svedkami viacerých šancí na oboch stranách , no všetko končilo pri skvelo chytajúcich brankároch. V 18. minúte sa ale skóre stretnutia už menilo, po rohovom kope sa k lopte dostal Roman Bajči a milimetrovou strelou pod brvno poslal svoj tím do dvojgólového vedenia. Záverečné slovo v prvom polčase mali hráči Futbal Bazar Teamu, keď sa po faule Zemčáka presadil z priameho kopu Richard Kapraľ. Hráči tak schádzali z ihriska za stavu 1:2.

Začiatok druhého polčasu vyšiel lepšie hráčom Futbal Bazar Teamu , ktorí dokázali svoj tlak pretaviť v 34. minúte zásluhou Vasilenka na gól - vyrovnané 2:2. Hráči Futbal Bazaru sa snažili svoje šance využiť aj v nasledujúcich minútach, no neúspešne. Z gólov sa však nakoniec tešili hráči Eli Academy. V čase , keď si už všetci mysleli, že sa zápas blíži k penaltám , prišli 2 rýchle góly Adama Elizeuša a Eli Academy tak mohli oslavovať svoj premiérový titul. Diváci boli svedkami skvelého zápasu, ktorý bol reklamou na malý futbal.

Po zápase poskytol rozhovor brankár Eli Academy Michal Zemčák : V prvom rade by som chcel poďakovať všetkým chlapcom, ktorí predviedli neskutočný výkon a taktiež by som chcel vyzdvihnúť súpera , ktorý hral fantasticky, ale my sme boli nakoniec úspešnejší v premieňaní šancí. AK ostaneme táto patria pokope , tak urobíme všetko pre to, aby sme tento titul obhájili.

Zápasy o umiestnenie s množstvom gólov

Vo štvrtok podvečer sa konali záverečné zápasy Niké TOP ligy Prešov. V zápase o umiestnenie si to medzi sebou rozdali hráči M&M Teamu a Gaska. Diváci boli svedkami uvoľnenej hry , ktorá končila množstvom gólov na oboch stranách. M&M Team si nakoniec po výhre 9:6 pripísal svoje prvé 3 body sezóne, no bohužiaľ im to aj tak stačilo len na konečnú deviatu priečku. Za M&M sa gólovo presadili 3x Štefánik, 3x Rečičár, 2 góly pridal R. Kaľavský a vlastným gólom prispel Anton Timko. V prospech Gaska skórovali 2x Semančík, po góle pridali taktiež Zelasko, Honz, Kaleja a Lejko.

Zápas o 5. miesto mal podobný scenár ako zápas o umiestnenie. V ňom si medzi sebou zmerali sily hráči WILLPAN STARS a Šarišskej Chiže. Chiža šla do tohto zápasu so šesťgólovým náskokom po kontumačnej výhre z minulého týždňa. Aj tento zápas bol pestrý na góly , keď sa za WILLPAN STARS presadil 3x J. Antol, 3x Fedor a po dvoch góloch pridali Švec a Pončák. Za Šarišskú Chižu skórovali 3x M. Luterančík, 3x Fertáľ, 2x Gladiš,2x Kolarčík a gól pridal taktiež Švec. Šarišska Chiža nakoniec v zápase zvíťazila 11:10 (17:10) a obsadila konečnú piatu priečku.

Ďakujeme všetkým tímom za úspešne zvládnutú sezónu Jeseň 2020 a veríme, že sa v septembri vidíme znova. 

submenu

Tabuľka

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. WIL WILLPAN STARS 0 0:0 0
2. SSG SARIS SG 0 0:0 0
3. DOB Dobri Bobri 0 0:0 0
4. EIS EKOPRIM 0 0:0 0
5. 4SP 4 SPORT 0 0:0 0
6. JF Jafa Team 0 0:0 0
7. LOS LOS POLLOS 0 0:0 0
8. TDH TO-DAY 0 0:0 0

štatistiky

Prešov (PRE) 1. TOP Liga