|
Igor Tabiš

Štartuje vyraďovacia fáza

BRA

Súboje v základných skupinách sú už minulosťou. Osem najlepších tímov čaká boj o medaily v play-off, menej úspešná osmička si to zasa rozdá v boji o udržanie sa medzi elitou.

Skupina o titul

Úvodný zápas skupiny o titul prinesie súboj AFT Wolves proti Corpone. Vlci si v poslednom zápase základnej časti výhrou nad El Dvory United v pomere 13:3 zabezpečili prvenstvo v skupine, vďaka ktorému na nich v štvrťfinále čaká Corpona. Minuloročný nováčik zopakoval svoj výkon, keď sa aj v tejto sezóne dokázal kvalifikovať do play-off. V poslednom ročníku vystavil Corpone stopku vo štvrťfinále Aktivizér, tentokrát bude proti ambiciózny mančaft Wolves, ktorý má na čele s kanonierom Emilom Haladejom len tie najvyššie ciele.

Oveľa vyrovnanejším by mal byť štvrťfinálový súboj Papalalulu proti Engerau Boys. Oba celky, ktoré v minulej sezóne neuspeli práve vo štvrťfinále teraz čaká vzájomná konfrontácia. Papalalulu inkasovali v základnej časti iba 17 gólov, čo je druhý najlepší výkon po defenzíve Wolves. Zároveň prehrali iba jediný zápas. Podobne sú však na tom aj hráči Engerau. 


Ďalším štvrťfinálovým ťahákom bude konfrontácia Ako chcete proti GPS Ovsište. Ofenzívne prekvapenie aktuálnej sezóny nastrieľalo v základnej časti neuveriteľných 43 gólov, čo je suverénne najviac. Hráči Ako chcete budú chcieť potvrdiť tieto štatistiky a zaslúžené druhé miesto A-skupiny aj proti GPS. Petržalčania si naopak po nevydarenom minulom ročníku napravili chuť postupom do play-off. Základnú časť prešli "béčkom" s bilanciou štyroch víťazstiev, dvoch remíz a jednej prehry. 

Aktuálny majster proti nováčikovi súťaže alebo TIKI TAKA proti Pudingáčom. Hráči TIKI TAKA sú pasovaný do role favorita, avšak proti ambicióznemu nováčkovi, ktorý uchmatol postupové 4.miesto to nebudú mať ľahké. Defenzíva aktuálneho majstra bude musieť predviesť svoje kvality proti brazílskej ofenzívnej dvojici Lucas Eduardo Ramos - Edson Da Silva, ktorá sa v tejto sezóne postarala o 20 gólov. 

Skupina o umiestnenie

Ani 21 gólov top kanoniera Romana Sokola nestačilo Aktivizéru na kvalifikovanie sa do play-off. Minuloročný nováčik bol v poslednej sezóne veľkým prekvapením, nakoniec to dotiahol až do boja o bronzové medaily. Táto sezóna už tak úspešná nebude. V boji o záchranu čaká na Aktivizér El Dvory United, ktorý v základnej časti dokázal získať iba jeden jediný bod. 

Sklamaním je táto sezóna aj pre tím Brothers, Pezinčania to v poslednom ročníku dotiahli až do finále, kde nakoniec v dramatickom súboji podľahli TIKI TAKA na penalty. Po dvoch výhrach v rade prišli štyri prehry, ktoré zmarili nádeje na postup do vyraďovacej fázy. Rovnako menej úspešný ročník zažili hráči FC Individuals, oproti predchádzajúcej sezóne získali až o šesť bodov menej v rámci základnej časti. Jediná výhra v aktuálnej sezóne prišla v poslednom kole proti Partners Group SK, o to viac však budú chcieť nadviazať na výsledok z posledného zápasu v dôležitých bojoch o záchranu.


The Shadows odštartovali novú sezónu vo veľkom štýle, po dvoch zápasoch mali na konte plný počet bodov. To bolo však z ich strany všetko, nasledujúcich päť zápasov bez výhry rozhodlo o ich osude v tejto sezóne. Sedem bodov nestačilo na kvalifikovanie sa do play-off. V súboji o záchranu na nich čaká Pergami Team, pre ktorého je aktuálna sezóna rovnako sklamaním. V minulej sezóne nechýbali medzi najlepšou osmičkou, v najbližších týždňoch však budú bojovať o zotrvanie medzi elitou. 

Náročný žreb v úvode sezóny a prehra v šesťbodovom zápase proti Pudingáčom rozhodla o tom, že Dúbravka punchers obsadila v B-skupine nepopulárne 5.miesto. V boji o záchranu na nich čaká majster Business League Partners Group SK, ktorý v "áčku" získal iba dva body.

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. BLS Bleskovka 1 15:0 3
2. PPL Papala 1 8:3 3
3. PČK Pečienkári 1 5:2 3
4. DEF Defenders 1 2:1 3
5. EB EB 1 3:3 1
6. TIK TIKI TAKA 1 3:3 1
7. AFT AFT Wolves 1 1:2 0
8. WTG White Tigers 1 2:5 0
9. RC Real Coholics 1 3:8 0
10. AFC AFC Oravan 1 0:15 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. BLS René Duda 7 Gólov
2. BLS Tomáš Nemec 3 Gólov
3. PČK Lukáš Kováčik 2 Gólov
4. PPL Emil Haladej 2 Gólov
5. RC Tomáš Vaško 2 Gólov
6. EB František Hečko 2 Gólov
7. PPL Juraj Stašiak 2 Gólov