|
Filip Myslík

Súboj o čelo skupiny A, Pudingáčov čaká náročný test

BRA

Najvyššia súťaž v malom futbale bude v hlavnom meste v strede týždňa pokračovať súbojmi 3. kola.

V skupine A sa na úvod pobijú o prvé víťazstvo v sezóne hráči FC Individuals a Corpona Teamu. Miernym favoritom bude Corpona, ktorá siahala na body v oboch úvodných dueloch. Aspoň jeden získala minulý týždeň proti silným Engerau Boys, keď dokázala stiahnuť dvojgólové manko a nakoniec remizovať 3:3.

Individuals na druhej strane zaknihovali dve vysoké prehry s Aktivizérom a The Shadows. V dvoch stretnutiach inkasovali už 17 gólov. Do ďalších zápasov musia výrazne popracovať na defenzíve.

Prvý triumf v 1. Niké TOP lige by si chceli pripísať aj ambiciózni hráči z Partners Group SK. Úradujúcemu šampiónovi Business league sa ale zatiaľ v novej sezóne nedarí ani v jednej z dvoch súťaží v malom futbale. Nakopnúť sa budú chcieť proti Engerau Boys, ktorí majú po dvoch zápasoch na konte iba jeden bod.


V treťom stretnutí skupiny A uvidíme súboj Aktivizér verzus Ako Chcete. Štvrtý najlepší celok minulej sezóny pred týždňom schladil obhajca trofeje. Hráči Aktivizéra ale rozhodne nepodali zlý výkon a s Tiki Taka držali krok. V tíme majú zatiaľ suverénne najlepšieho strelca Romana Sokola, ktorý v dvoch zápasoch rozvlnil sieť až desaťkrát!

Tentoraz bude aj vďaka nemu v úlohe favorita Aktivizér. Ako chcete ale odohrali v 1. Niké TOP lige iba jeden duel, v ktorom dokázali zostreliť silných Engerau Boys 5:2, takže by si hráči v modrých dresoch mali dávať na nového rivala v súťaži veľký pozor.

Program prvej skupiny uzatvoríme zápasom o prvé miesto tabuľky. Na ňom sa po dvoch kolách nečakane vyhrievajú hráči The Shadows. V najbližšom zápase to budú mať ale nesmierne náročné. Z prvého miesta sa ich chystajú zosadiť hráči majstrovského Tiki Taka, ktorí zatiaľ smelo vykračujú za obhajobou. 


Skupinu B zahájime zápasom Dúbravka Punchers verzus Brothers. Punchers majú po dvoch zápasoch na konte 0 bodov, to však neznamená, že nemajú kvalitu. Žreb prvých troch kôl bol pre nich poriadne nemilosrdný.

Najprv čelili Papalalulu a následne AFT Wolves s uzdraveným Haladejom. Ani v jednom stretnutí sa však nestratili a s favoritmi hrali pomerne vyrovnanú partiu. Tentoraz budú čeliť aktuálnemu vicemajstrovi a opäť to nebudú mať jednoduché.

Nasledovať bude atraktívny súboj medzi GPS Ovsište a AFT Wolves. Petržalčania pôjdu do zápasu povzbudení dôležitým víťazstvom s Papalalulu, po ktorom si určite budú veriť aj na vlkov. Tí si minulý týždeň schuti zastrieľali a vyzerajú byť vo veľkej hernej pohode. Pokiaľ však GPS predvedie zodpovedný výkon ako naposledy, bude to mať Haladej a spol poriadne náročné.


Reputáciu si budú chcieť napraviť hráči Pergami Teamu, ktorí majú po dvoch zápasoch na konte iba jeden bod. Ašpirant na postup bude musieť v nabitej skupine B poriadne zabrať, pretože v konečnom zúčtovaní budú rozhodovať detaily. V súboji s El Dvory United jednoducho musia potvrdiť úlohu favorita, inak bude pre nich postup do play-off nesmierne komplikovaný.

Po dvoch kolách nestranných fanúšikov malého futbalu zrejme najviac zaujali FC Pudingáči. Tí vleteli do elitnej súťaže v malom futbale v Bratislave ako vietor a zatiaľ roztrhali všetko, čo sa im postavilo do cesty. Poriadna skúška na nich ale čaká až v treťom kole, v ktorom sa im do cesty postavia skúsení hráči z Papalalulu. Uvidíme, ako si dvojnásobný majster z roku 2021 poradí s brazílskou sambou. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. BLS Bleskovka 1 15:0 3
2. PPL Papala 1 8:3 3
3. PČK Pečienkári 1 5:2 3
4. DEF Defenders 1 2:1 3
5. EB EB 1 3:3 1
6. TIK TIKI TAKA 1 3:3 1
7. AFT AFT Wolves 1 1:2 0
8. WTG White Tigers 1 2:5 0
9. RC Real Coholics 1 3:8 0
10. AFC AFC Oravan 1 0:15 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. BLS René Duda 7 Gólov
2. BLS Tomáš Nemec 3 Gólov
3. PPL Emil Haladej 2 Gólov
4. RC Tomáš Vaško 2 Gólov
5. EB František Hečko 2 Gólov
6. PPL Juraj Stašiak 2 Gólov
7. BLS Patrik Peniak 2 Gólov