|
Filip Myslík

GPS prekvapilo rivala, The Shadows a Wolves nadeľovali

BRA

Ligová súťaž v Bratislave sa rozbehla naplno. Za nami je druhé kolo.

Skupina A

Na úvod sme videli pomerne jednoznačný duel medzi The Shadows a FC Individuals. Shadows išli do vedenia už v 7. minúte a veľký tlak v úvodnom dejstve dokázali zužitkovať ešte trikrát. Po zmene strán motivácia neupadla. Chalani sa futbalom bavili a pridali ďalšie štyri góly, na čo hráči Individuals dokázali odpovedať iba jedným presným zásahom. Hetrik si v zápase pripísal Samuel Lihotský. The Shadows majú po dvoch zápasoch na konte plný počet bodov a zatiaľ kraľujú skupine A.

V ďalšom stretnutí sme videli jeden zo šlágrov. Štvrtý najlepší tím minulej sezóny vyzval aktuálneho majstra. V úvodnom dejstve sme videli jasnú hernú i streleckú dominanciu šampióna napriek tomu, že skóre stretnutia otvoril už v 2. minúte zápasu zatiaľ najlepší kanonier súťaže Roman Sokol. Z tesného vedenia sa však futbalisti Aktivizéra radovali iba necelé štyri minúty. K parádnemu obratu zavelil talentovaný Marián Kvasňovský, ktorý skompletizoval hetrik už v úvodnej 25-minútovke. Tiki Taka nakoniec ovládla prvý polčas 5:1.

Po zmene strán zvýšil vedenie Ružička a vyzeralo to na koniec. Potom sa však opäť prihlásil o slovo Roman Sokol, ktorý strelil v priebehu siedmich minút tri góly a dodal hráčom Aktivizéra nádej na bodový zisk. Skúsený majster si však vedenie dokázal postrážiť a v závere pridal ešte jeden gól navyše hráč zápasu Marián Kvasňovský.


Ďalšie zaujímavé stretnutie sme videli medzi futbalistami Corpona Teamu a Engerau Boys. Stav sa menil už v 4. minúte. Do listiny strelcov sa ako prvý zapísal Igor Janota. Engerau Boys dokázali ešte v prvom dejstve vyrovnať. Napriek viacerým sľubným príležitostiam sme v prvom polčase viacej gólov nevideli. 

Do druhého dejstva vstúpili lepšie hráči Engerau. Zásluhou Csibu a Zelenáka sa dostali do dvojgólového vedenia. To si ale nakoniec udržať nedokázali. Kontaktný gól strelil už o minútu neskôr dvojgólový strelec Janota a bod pre Corponu zabezpečil v poslednej desaťminútovke Ján Vilhan.

Skupina B

V skupine B dávajú o sebe hneď od úvodu súťaže vedieť FC Pudingáči, ktorí predviedli v prvých dvoch kolách suverénne výkony. Po El Dvory United nedali šancu ani hráčom Pergami Teamu, ktorým nakoniec nadelili poltucet. V hlavnej úlohe bolo opäť ospevované duo z Brazílie, ktoré sa postaralo až o päť gólov zo šiestich. Lucas Eduardo Ramos strelil ďalší hetrik a Edson Da Silva prispel dvomi gólmi. Vyzerá to tak, že boj o korunu kráľa strelcov bude v Bratislave v tejto sezóne oveľa zaujímavejší ako v posledných edíciách Niké TOP ligy.


Hráči El Dvory United to mali opäť náročné. Po nezadržateľných Pudingáčoch sa im do cesty postavil aktuálny vicemajster. Brothers prvý zápas kontumovali a potrebovali dohnať zameškané. Vo veľmi vyrovnanom súboji, v ktorom sme videli šance na oboch stranách, rozhodli skúsenosti a najmä efektivita v zakončení. Dvory nedokázali pretaviť v gól ani jednu tutovku začo boli náležité potrestaní. Pezinčania sa ale na víťazstvo poriadne nadreli. O víťazstve definitívne rozhodli až v závere zápasu. Hrdinom vicemajstra sa stal kanonier Drahomír Ochaba, ktorý sa do listiny strelcov zapísal dvakrát.

Ďalším superšlágrom 2. kola bol súboj finalistov 1. Niké TOP ligy z minulého kalendárneho roka. Hráči GPS Ovsište plánovali konečne ukončiť nepriaznivú sériu s Papalalulu a po fantastickom výkone sa im to nakoniec aj podarilo. Súboj tradičných rivalov bol však nesmierne vyrovnaný a atraktívny. Favorita poslal do vedenia už v 3. minúte Procház. Petržalčania dokázali odpovedať až v 20. minúte. Záver polčasu bol poriadne zaujímavý. O dve minúty neskôr vrátil vedenie modro-bielym Marušinec. Do prestávky sa však išlo za nerozhodného stavu 2:2. Dve minúty pred hvizdom vyrovnal Dominik Paxner.

Aj po zmene strán sa ako prví tešili z gólu hráči majstra z roku 2021. Na 3:2 zvýšil Stašiak. Vtedy ešte hráči okolo Mira Židzika, ktorý sa po dlhom čase objavil aj na trávniku netušili, že to bude ich posledná gólová radosť. Ďalšie tutovky premeniť nedokázali a prišiel trest. Na 3:3 vyrovnal v 36. minúte líder ofenzívy oranžových Thomas Issa. V dramatickom závere sa nakoniec presadil aj jeho spoluhráč Ján Jakubec, ktorý sa napokon stal hrdinom Oranjes.


Na záver sme sa dočkali ďalšieho očakávaného návratu. Po niekoľkých zraneniach sa na umelú trávu na Garde vrátil superkanonier AFT Wolves Emil Haladej a bolo ho okamžite vidieť. Prestávka od futbalu mu neuškodila, práve naopak. V zápase bolo vidieť, že má hlad po góloch a nakoniec ho dokázal aj ukojiť. Dúbravke Punchers napokon strelil 5 gólov a vysokou mierou sa podieľal na víťazstve 8:4. Vynikajúci individuálny výkon predviedol aj Marek Wallner, jeho hetrik však napokon Punchers na bodový zisk nestačil.

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. BLS Bleskovka 1 15:0 3
2. PPL Papala 1 8:3 3
3. PČK Pečienkári 1 5:2 3
4. DEF Defenders 1 2:1 3
5. EB EB 1 3:3 1
6. TIK TIKI TAKA 1 3:3 1
7. AFT AFT Wolves 1 1:2 0
8. WTG White Tigers 1 2:5 0
9. RC Real Coholics 1 3:8 0
10. AFC AFC Oravan 1 0:15 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. BLS René Duda 7 Gólov
2. BLS Tomáš Nemec 3 Gólov
3. PČK Lukáš Kováčik 2 Gólov
4. PPL Emil Haladej 2 Gólov
5. RC Tomáš Vaško 2 Gólov
6. EB František Hečko 2 Gólov
7. PPL Juraj Stašiak 2 Gólov