|
Filip Myslík

Víťazný debut Ako Chcete a Pudingáčov, vynikajúci comeback GPS

BRA

Na Mladú Gardu sa minulý týždeň konečne vrátila Niké TOP liga. Okrem iných súťaží samozrejme odštartovali aj boje medzi elitou.

V 1. Niké TOP lige debutovalo niekoľko nováčikov. Viacero z nich pozitívnym spôsobom zaujalo.

Zápasy v skupine A

Sezónu sme zahájili súbojom The Shadows - Corpona. Minuloročný nováčik hneď vo svojej debutovej sezóne postúpil do play-off takže nastavil latku vysoko. V súboji s The Shadows bol miernym favoritom. Predpoklady ale nakoniec Corpona Team nenaplnil. Vo vyrovnanom súboji nakoniec podľahol súperovi 1:2. Víťazný gól strelil po zmene strán Branislav Petrík.

V ďalšom stretnutí sme videli hernú dominanciu objavu minulej sezóny. Aktivizér po dominantnom výkone zostrelil FC Individuals 9:2! Hlavnou osobnosťou duelu sa stal kanonier Roman Sokol, ktorý strelil 6 gólov a urobil si slušný náskok v tabuľke strelcov.


Vynikajúci debut si pripísali chlapci z Ako Chcete. Pri svojom prvom vystúpení si pripísali veľmi cenný skalp. V atraktívnom dueli si poradili s ambicióznymi futbalistami Engerau Boys napriek tomu, že prehrávali už od 2. minúty. Súboj s papierovým favoritom ale otočili už v prvom dejstve. Po zmene pridali ďalšie tri góly a nakoniec oslávili víťazstvo 5:2.

Azda najatraktívnejší súboj sľuboval posledný duel skupiny A. V ňom si pomerali sily aktuálny šampióni. Majster Business League Partners Group SK vyzval aktuálneho šampióna Niké TOP ligy. A veru bolo na čo pozerať. Chalani z Tiki Taka spolu hrávajú dlhšie, pôsobia v súťažiach s kvalitnejšími súpermi a bolo to poznať. Práve z tohto dôvodu sa ambiciózni chalani z PG rozhodli opätovne prihlásiť aj do Niké TOP ligy.

Napriek nesporným kvalitám aktuálneho majstra s nimi držali hráči Partners Group SK krok. V 15. minúte dokázali vyrovnať na 1:1, nakoniec ale v úvodnej 25-minútovke ešte inkasovali ešte dvakrát. Krátko po zmene strán navyše pridal druhý gól v zápase Matej Ružička a bolo v podstate vybavené. Futbalisti Partners Group SK ale nemajú vo zvyku vzdávať súboje a snažili sa ďalej. Odmenou bol druhý gól Michala Purdeka. Šláger kola skončil 4:2 v prospech Tiki Taka.

Zápasy v skupine B

Skupinu B sme odštartovali súbojom dvoch starých známych, ktorí majú každoročne tie najvyššie ambície. Pergami Team vyzval GPS Ovsište. V atraktívnom zápase sme videli dva rozdielne polčasy. Ten prvý patril Pergami, ktoré strelilo v priebehu niekoľkých sekúnd dva góly a bolo na koni. V závere zápasu dokonca zvýšil na 3:0 Dominik Kubalák a pre Petržalčanov to nevyzeralo dobre.

GPS však nezložilo zbrane, prestávka im evidentne pomohla a pomohol im aj kontaktný gól, ktorý strelil krátko po zmene strán Martin Malecký. GPS si postupne začalo veriť čím ďalej, tým viac. Odmena prišla v 41. minúte keď znížil na rozdiel jediného gólu Kovačič. Chalanom v oranžových dresoch sa napokon podarilo aj vyrovnať. Gólovú bodku za vynikajúcim stretnutím dal Daniel Bortel.


Veľmi očakávaný bol debut tímu FC Pudingáči. Ambiciózny tím sa dostal do povedomia najmä vďaka dvom šikovným Brazílčanom, nie je to však len o nich dvoch. Pudingáči majú veľkú kvalitu, ktorou plánujú zamiešať kartami v boji o titul. Potvrdili to hneď v prvom stretnutí s El Dvory United. Napriek veľkej prevahe skončil prvý polčas len 2:0.

Gólový koncert prišiel až po zmene strán. V druhom dejstve sme videli až sedem gólov. Tri z nich streli talentovaný Lucas Eduardo Ramos, čím v podstate rozhodol o osude zápasu. Dvory dokázali v závere streliť dva čestné góly, ale napokon sa museli zmieriť s prehrou 2:7.

Na záver sme videli stretnutie Dúbravky Punchers s Papalalulu. Atraktívny súboj mal veľmi zaujímavý priebeh. Punchers dokázali udržať krok s favoritom najmä vďaka vynikajúcemu individuálnemu výkonu kanoniera Simona Tichého, ktorý zaznamenal v priebehu pätnástich minút hetrik. Prvé dejstvo skončilo 3:3.

Po zmene strán sa ani jeden z celkov dlho nedokázal presadiť. V závere však predsa len rozhodli skúsenosti. Papalalulu nakoniec pretavili tlak v zisk troch bodov a tromi zásahmi v priebehu troch minút rozhodli o osude stretnutia. Dúbravku Punchers zdolali 6:3.

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. BLS Bleskovka 1 15:0 3
2. PPL Papala 1 8:3 3
3. PČK Pečienkári 1 5:2 3
4. DEF Defenders 1 2:1 3
5. EB EB 1 3:3 1
6. TIK TIKI TAKA 1 3:3 1
7. AFT AFT Wolves 1 1:2 0
8. WTG White Tigers 1 2:5 0
9. RC Real Coholics 1 3:8 0
10. AFC AFC Oravan 1 0:15 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. BLS René Duda 7 Gólov
2. BLS Tomáš Nemec 3 Gólov
3. PČK Lukáš Kováčik 2 Gólov
4. PPL Emil Haladej 2 Gólov
5. RC Tomáš Vaško 2 Gólov
6. EB František Hečko 2 Gólov
7. PPL Juraj Stašiak 2 Gólov