|
Filip Myslík

Začína nová sezóna Niké TOP ligy!

BRA

Malý futbal sa konečne vracia na umelú trávu aj v hlavnom meste. Jednotlivé ligové súťaže v Bratislave odštartujú pondelok 4. apríla.

Okrem štyroch ligových úrovní premiérovo zahájime aj súťaž v kategórii 40+, táto súťaž ale odštartuje až koncom apríla. 

Bratislavský titul bude obhajovať Tiki Taka, ktorá v poslednom finále zdolala po penaltovom rozstrele Brothers. Okrem finalistov budú najväčšími favoritmi na zisk titulu predposlední majstri z Papalalulu a samozrejme ligové stálice AFT Wolves, ktoré naposledy obsadili 3. miesto.

Nebude to však len o nich. V prvej lige uvidíme ďalšie ambiciózne a mimoriadne kvalitné celky. GPS Ovsište v poslednej edícii výrazne omladilo káder a chlapci potrebujú čas, v novom ročníku by sme ich rozhodne nemali podceňovať. Zabúdať nesmieme ani na Engerau Boys s nesmierne širokou a talentovanou hráčskou základňou, ktorá túži po väčšom úspechu aj medzi seniormi.

Na jeseň urobili veľký "humbuk" aj FC Pudingáči so svojimi brazílskymi hviezdičkami Lucasom Eduardom a Edsonom Da Silvom. Prvý menovaný sa dokonca prepracoval aj do výberu Bratislavy v Niké Superlige a súperi by si na neho rozhodne mali dávať pozor.

Odpisovať by sme rozhodne nemali ani šikovných hráčov z Pergami Teamu, ktorí v posledných dvoch sezónach zamiešali kartami v play-off a ambiciózni budú určite aj v novej sezóne. Okrem nich prekvapili aj minuloroční nováčikovia. Corpona a Aktivizér sa pri svojej premiérovej účasti prepracovali do play-off. Aktivizér dokonca skončil v najlepšej štvorke.

Pozorne budeme sledovať aj chalanov z Partners Group SK, ktorí ovládli posledný ročník Business League a Slovensko boli reprezentovať aj na medzinárodnom turnaji v Turecku. Svoje kvality sa tentoraz rozhodli preveriť aj medzi bratislavskou elitou.

V prvej lige budú v novej sezóne bojovať aj veľmi aktívne celky ako napríklad Dúbravka Punchers, El Dvory United a Ako Chcete. Lepšiu stopu v prvej lige budú chcieť určite zanechať hráči FC Individuals a The Shadows, ktorým sa naposledy až tak nedarilo. Do novej sezóny však prichádzajú skúsenejší.

Nová sezóna bude určite poriadne zaujímavá. Ašpirantov na titul v najväčšej súťaži malého futbalu na Slovensku je hneď niekoľko. Stačí len dúfať, že všetkým bude slúžiť zdravíčko a do kalendára už nezasiahne žiadna vyššia moc, ktorá by zabránila plynulému priebehu ligových súťaží na Mladej Garde a na Pasienkoch. 

Rozpis prvého kola nájdete na hlavnej stránke, alebo v sekcii zápasy. Nezabudnite nás sledovať a označovať na sociálnych sieťach. Tešíme sa na vás, vidíme sa na umelej tráve! 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. BLS Bleskovka 1 15:0 3
2. PPL Papala 1 8:3 3
3. PČK Pečienkári 1 5:2 3
4. DEF Defenders 1 2:1 3
5. EB EB 1 3:3 1
6. TIK TIKI TAKA 1 3:3 1
7. AFT AFT Wolves 1 1:2 0
8. WTG White Tigers 1 2:5 0
9. RC Real Coholics 1 3:8 0
10. AFC AFC Oravan 1 0:15 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. BLS René Duda 7 Gólov
2. BLS Tomáš Nemec 3 Gólov
3. PČK Lukáš Kováčik 2 Gólov
4. PPL Emil Haladej 2 Gólov
5. RC Tomáš Vaško 2 Gólov
6. EB František Hečko 2 Gólov
7. PPL Juraj Stašiak 2 Gólov