|
Filip Myslík

Michal Malý: Verím, že titul obhájime

BRA

Nová sezóna Niké TOP ligy v Bratislave je za dverami. Pri tejto príležitosti sme vyspovedal hráča majstrovského TIKI TAKA. Michal Malý sa v rozhovore vrátil k poslednej sezóne a samozrejme aj k finálovému zápasu s Brothers, po ktorom chlapci v oranžových dresoch získali svoj tretí titul. Okrem toho nám prezradil aj ambície tímu v najbližších mesiacoch.

Čakal si, že ovládnete bratislavskú Niké TOP ligu po zlom začiatku?
Pravdupovediac začiatok bol výborný, z 3 zápasov sme si "odniesli" 9 bodov. Cestu sme si skomplikovali v závere základnej časti, ale aj napriek tomu sme verili v titul a bol to náš cieľ od začiatku súťaže tak ako každú sezónu, ale nepoužil by som slová, že sme to čakali. Máme rešpekt voči každému súperovi a tento rok bolo viacero ašpirantov na víťaza, ale sme radi, že sa práve nám podarilo zodvihnúť trofej majstra Bratislavy.

Kľúčový zápas, v ktorom ste si povedali, že ideme vyhrať?
To, že ideme vyhrať sme si povedali pred začiatkom sezóny. Boli momenty, kedy sme postup nemali úplne vo vlastných rukách, ale našťastie to dobre dopadlo.

Ako spätne hodnotíš finále?
Mali sme lepšie aj horšie momenty počas zápasu. Možno sme si to trochu zbytočne zdramatizovali penaltami, keďže sme dostali vyrovnávajúci gól pár sekúnd pred koncom riadneho hracieho času, ale podarilo sa nám uspieť a to je hlavné. Chalanom z Brothers gratulujeme k striebornej medaile.


Zvýšila sa úroveň Niké TOP ligy za posledné roky?
Za posledné roky sa nám zmenil formát ligy z jednej skupiny na dve. Je to individuálne komu čo vyhovuje, osobne si ale myslím, že starší formát mal vyššiu kvalitu.

Spoločne s Brothers a AFT Wolves ste s tromi titulmi najúspešnejšími tímami v Niké TOP ligy. Plánujete sa v budúcej sezóne osamostatniť a vyhrať štvrtýkrát?
Pevne v to veríme, že sa nám to podarí.

Vo všeobecnosti aké sú najbližšie ciele Tiki Taka?
Vzhľadom na to, že nám v apríli začína nová sezóna tak určite obhájiť titul a ak sa nám podarí dostať sa na letné MSR, tak pevne veríme v úspech, minimálne ako bronz spred pár rokov, ak nie lepšie. Nechajme sa prekvapiť.


Uvidíme v zostave TIKI TAKA v novej sezóne aj nejaké nové mená?
Za posledné obdobie sa nám podarilo stabilizovať káder, dopĺňať nováčikmi neplánujeme. Ak sa k nám niekto pripojí, budú to len  "staré" tváre, ktoré už obliekali v minulosti dres TIKI TAKA.

Najväčší rivali v boji o titul v novej sezóne?
Tímov, ktoré majú rovnaké ciele ako my je určite veľa. Medzi najväčších budú patriť ako vždy trojica Papala, Bratia a Vlci, ale kto vie, možno nás prekvapí aj nejaký nováčik, nám sa to tiež podarilo po príchode do 1.ligy.

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. BLS Bleskovka 1 15:0 3
2. PPL Papala 1 8:3 3
3. PČK Pečienkári 1 5:2 3
4. DEF Defenders 1 2:1 3
5. EB EB 1 3:3 1
6. TIK TIKI TAKA 1 3:3 1
7. AFT AFT Wolves 1 1:2 0
8. WTG White Tigers 1 2:5 0
9. RC Real Coholics 1 3:8 0
10. AFC AFC Oravan 1 0:15 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. BLS René Duda 7 Gólov
2. BLS Tomáš Nemec 3 Gólov
3. PČK Lukáš Kováčik 2 Gólov
4. PPL Emil Haladej 2 Gólov
5. EB František Hečko 2 Gólov
6. PPL Juraj Stašiak 2 Gólov
7. RC Tomáš Vaško 2 Gólov