|
Filip Myslík

Novým majstrom Bratislavy TIKI TAKA!

BRA

Vďaka uvoľneniu opatrení sme v stredu mohli spoznať nového majstra hlavného mesta. Štrnástym šampiónom Niké TOP ligy sa po neuveriteľne dramatickom finále stali hráči TIKI TAKA, ktorí si vo finále po penaltovom rozstrele poradili s Brothers Pezinok.

Do finále štrnásteho ročníka sa nakoniec prebojovali dve stálice bratislavskej scény malého futbalu, ktoré nám ponúkli fantastické futbalové predstavenie. Fanúšik malého futbalu napokon videl až 10 gólov i atraktívny penaltový rozstrel. 

Poďme ale pekne po poriadku. Finálový súboj medzi TIKI TAKA a BROTHERS na Pasienkoch odštartoval ceremoniál aj s ohňostrojom. Po nástupe na umelý trávnik už ale išla zábava bokom.

Dlhoroční rivali si nič nedarovali už od úvodných minút a pustili sa do seba. Kto očakával pretaktizovaný duel bol veľmi milo prekvapený. Úvodný gól stretnutia padol už v 3. minúte. Brothers poslal do vedenia Igor Turinič.

Bratia sa z vedenia neradovali dlho, o dve minútky totiž vyrovnal Martin Dužek. V siedmej minúte museli oranžoví opäť doťahovať, na gól Kociana ale opäť odpovedal druhým gólom v zápase Dužek.

Tiki Taka sa dostala do vedenia prvýkrát v 18. minúte, sieť napol kanonier Simon Tichý. Do polčasovej prestávky sa išlo aj napriek tomu za nerozhodného stavu. 

Na rozdiel od prvého dejstva vstúpili do druhého polčasu lepšie hráči v oranžových dresoch. Opäť sme na gól nečakali dlho, v 35. minúte sa do listiny strelcov zapísal Dávid Randuch.

Na Pasienkoch sme videli jedno z najvyrovnanejších a najbláznivejších finále, minimálne v Bratislave. Rivali sa doťahovali o gól celý zápas, čo potvrdil o dve minúty neskôr druhým gólom v zápase Branislav Kocian.

Pezinčania sa z remízového výsledku opäť dlho neradovali, v 41. minúte sa o slovo opäť prihlásil Simon Tichý. Brothers sa v záverečnej desaťminútovke dlho nedarilo vyrovnať a vyzeralo to na tesný triumf Tiki Taka. 

Nakoniec sa to ale predsa len podarilo. V nadstavenom čase v neuveriteľnom závere vyrovnal kanonier "zlatých" Drahomír Ochaba a na Pasienkoch takmer spadla tribúna, pretože Brothers mali čo sa fanúšikov týka jasnú prevahu.

Nielen oni, ale aj nestranní fanúšikovia žasli, pretože fantastické finále pokračovalo a nasledoval ešte atraktívnejší penaltový rozstrel. K lopte sa najprv postavil Bučák, ktorý nezaváhal. Nasledoval Kuboši, ktorý nedal, ale keďže brankár vybehol z brány o niečo skôr, jeho pokus sa musel opakovať. Druhýkrát už nezaváhal.

Druhú sériu zahájil Kvasňovský, ktorý sa nepomýlil. Nasledoval pokus Kociana, ktorý tvrdou strelou trafil iba brvno a dostal súpera na koňa. Všetko mohol ukončiť Dužek a tak sa nakoniec aj stalo. Loptu upratal do siete aj tretíkrát a okamžite vypukla zaslúžená eufória radosti. Bratislavsku Niké TOP ligu ovládol tím, ktorý len tak tak postúpil zo skupiny. Aj v tom je ale čaro malého futbalu.


Na Pasienkoch sme videli neuveriteľné finále, na ktoré budeme spomínať ešte niekoľko rokov. Hralo sa tvrdo, ale v rámci fair-play. Obaja finalisti si za predvedený výkon zaslúžia absolutórium. 

Tiki Taka sa nakoniec revanšovala Brothers za finále v roku 2020 a vrátila im finálovú prehru. Získala tretí triumf v bratislavskej najvyššej súťaži, čím dorovnala práve úspech chalanov z Pezinka a AFT Wolves.


Tretie miesto korisťou vlkov 

Keď už spomíname AFT Wolves, tak nesmieme v článku vynechať súboj o tretie miesto. Skúsení vlci v ňom vyzvali nováčika súťaže, ktorý poriadne zamiešal kartami a rozhodne nebol do počtu. 

V zápase o tretie miesto ale Aktivizér plnil úlohu sekundanta. Vlci rozhodli o víťazstve už v úvodnom dejstve, v ktorom nastrieľali súperovi poltucet gólov. Nováčik sa presadil iba dvakrát a po zmene strán ho čakala takmer nesplniteľná úloha.

Zázrak sa nekonal a Aktivizér inkasoval ešte štyrikrát. Najlepším strelcom súboja sa stal Adam Izvorsky, ktorý vsietil hetrik. Aj vďaka nemu majú Wolves vo vitríne ďalšiu významnú trofej.


Nováčik sa ale aj tak nemá za čo hanbiť, pre prvú ligu bol jednoznačne veľkým oživením a v budúcej sezóne bude ešte silnejší a skúsenejší. Chalanov nezabudni sledovať na instagrame, nedávno si založili nový účet. 

Už teraj sa nevieme dočkať novej sezóny a pevne veríme, že to citíte rovnako. Ak ste sa ešte nezaregistrovali tak to napravte, na umelej tráve sa vidíme už 21. marca. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. BLS Bleskovka 1 15:0 3
2. PPL Papala 1 8:3 3
3. PČK Pečienkári 1 5:2 3
4. DEF Defenders 1 2:1 3
5. EB EB 1 3:3 1
6. TIK TIKI TAKA 1 3:3 1
7. AFT AFT Wolves 1 1:2 0
8. WTG White Tigers 1 2:5 0
9. RC Real Coholics 1 3:8 0
10. AFC AFC Oravan 1 0:15 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. BLS René Duda 7 Gólov
2. BLS Tomáš Nemec 3 Gólov
3. PPL Emil Haladej 2 Gólov
4. EB František Hečko 2 Gólov
5. PPL Juraj Stašiak 2 Gólov
6. RC Tomáš Vaško 2 Gólov
7. BLS Patrik Peniak 2 Gólov