|
Filip Myslík

Kto vyhrá titul v bratislavskej Niké TOP lige?

BRA

Obdobie bez malého futbalu je úspešne za nami a my sa môžeme tešiť na ďalšie finále najvyššej súťaže v Bratislave. Ďalší titul do svojej zbierky budú chcieť pridať futbalisti Brothers a Tiki Taka. Na Pasienkoch v stredu uvidíme reprízu finále z roku 2020.

Pomalý rozbeh, fantastický záver

Do finále sa tento raz prebojovali dve skúsené mužstvá zo skupiny B, ktoré v Niké TOP lige pôsobia už nejaký ten rok. Všetko ale mohlo byť úplne inak, pretože oba tímy postúpili zo skupiny s odretými ušami až z tretieho, respektíve štvrtého miesta. Nakoniec však dokázali prekonať očakávania a vystúpili až na vrchol.

Strastiplná cesta až do finále

Forma a výsledky TIKI TAKA ako jedného z hlavných favoritov na celkový triumf bola v úvode ročníka veľkým sklamaním. Chalani v oranžových dresoch prehrávali aj zápasy, ktoré sme očakávali, že s prehľadom vyhrajú.

Aj preto museli o postup bojovať až do posledného kola s GPS Ovsište, ktoré im ale nakoniec vlastným pričinením postup darovalo ako na podnose. V play-off sú to už ale starí dobrí chlapci, ktorých dobre poznáme. 

Vo štvrťfinále sa postarali s ohľadom na formu o veľké prekvapenie. Z hry dokázali nečakane vyradiť obhajcu trofeje. Papalalulu porazili po vynikajúcom výkone 3:1 a okamžite sa stali TOP favoritom ročníka. Potvrdili to aj v semifinále, v ktorom po veľkej dráme zdolali aj silných AFT Wolves.

Od BROTHERS sa po sklamaní z posledného ročníka veľa neočakávalo. V minulej sezóne obhajovali titul, napokon však nedokázali postúpiť ani zo skupiny. V aktuálnom ročníku ale rivalom ukázali, že sú späť. Formu si načasovali najlepšie ako mohli.

V play-off potvrdili obrovskú kvalitu, keď v priebehu dvoch dní vyradili z hry o trofej silné Pergami a následne aj nenápadného nováčika Aktivizér. Oboch rivalov zostrelili rozdielom triedy a vo finále sú zaslúžene.

Obaja rivali už majú pomerne bohatú spoločnú históriu. Posledný vzájomný zápas odohrali práve v skupine. V novembri sa z tesného víťazstva 3:2 radovali BROTHERS. Triumf im nakoniec zaručil nielen postup do play-off, ale aj tretie miesto v tabuľke. 

Najpamätnejší vzájomný zápas ale rivali odohrali v roku 2020, keď sa v auguste obaja prebojovali do finále Niké TOP ligy. Nakoniec sme videli neuveriteľnú 9-gólovú prestrelku s lepším koncom pre BROTHERS.

Pezinčania pritom prehrávali po úvodnom dejstve 3:4, ale po zmene strán sa postarali o fantastický obrat a nakoniec zdvihli po jednom z najlepších finále bratislavskej Niké TOP ligy trofej nad hlavu. Už tretíkrát v klubovej histórii. Spoločne s AFT Wolves sú najúspešnejším celkom bratislavskej súťaže.

Pokiaľ ide o TIKI TAKA, chalani získali trofej dvakrát. Naposledy na jeseň v roku 2019. Teraz sa pokúsia o tretí triumf a zároveň o pomstu Brothers za finále Niké TOP ligy 2020. V každom prípade sa môžeme v stredu večer na Pasienkoch tešiť na prvotriedny malý futbal. 


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. BLS Bleskovka 1 15:0 3
2. PPL Papala 1 8:3 3
3. PČK Pečienkári 1 5:2 3
4. DEF Defenders 1 2:1 3
5. EB EB 1 3:3 1
6. TIK TIKI TAKA 1 3:3 1
7. AFT AFT Wolves 1 1:2 0
8. WTG White Tigers 1 2:5 0
9. RC Real Coholics 1 3:8 0
10. AFC AFC Oravan 1 0:15 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. BLS René Duda 7 Gólov
2. BLS Tomáš Nemec 3 Gólov
3. BLS Patrik Peniak 2 Gólov
4. PČK Lukáš Kováčik 2 Gólov
5. PPL Emil Haladej 2 Gólov
6. RC Tomáš Vaško 2 Gólov
7. EB František Hečko 2 Gólov