|
Filip Myslík

Pergami chce potrápiť majstra, Tiki Taka proti GPS

BRA

Súťaže v malom futbale v hlavnom meste budú pokračovať zápasmi siedmeho kola. V 1. lige uvidíme niekoľko zaujímavých konfrontácii. V poslednom kole základných skupín sa bude bojovať o postup.

Zatiaľ najúspešnejší nováčik súťaže potvrdzuje v každom kole obrovské kvality. Corpona sa aj po šiestom kole drží na prvom mieste tabuľky a líderskú pozíciu plánuje uhájiť aj v súboji s FC Individuals

Corpona si naposledy poradila v ostrosledovanom súboji s Pergami a pripravila mu prvú prehru v sezóne. FC Individuals naopak nestačili na AFT Wolves a body budú musieť naháňať v posledných zápasoch základnej skupiny.

Farma pred bránami play-off

Farme Áčka po dlhej dobe s najväčšou pravdepodobnosťou nepostúpi do vyraďovacej fázy. Skupina A je mimoriadne kvalitná a Farma ťahala v kľúčových zápasoch za kratší koniec. Podľahla Corpone, Pergami aj Wolves. 

V rukáve má okrem najbližšieho zápasu s White-Horses dohrávku s Papalalulu. Na štvrtý Pergami Team, ktorý odohral ešte o jedno stretnutie menej, však stráca tri body. Vzájomný zápas posúva do play-off práve Pergami. Pokiaľ však existuje matematická šanca, tak o ňu hráči Farmy určite budú bojovať až do posledných sekúnd.

AFT Wolves sa v posledných týždňoch momentálne veľmi trápia so súpiskou. Minulý zápas odohrali iba piati hráči vrátane brankára, napriek tomu dokázali vybojovať nesmierne dôležité tri body. 

Vďaka nim sa prepracovali na tretie miesto tabuľky. Odohrali však o dva zápasy viac ako Pergami a preto musia zvládnuť aj posledný zápas s FC Red Devils. Diabli sú po piatich odohraných zápasoch na chvoste tabuľky s nulou na konte. Favorit duelu je jasný.


Potrápi Pergami majstra?

Pergami Team je v posledných dvoch edíciách Niké TOP ligy veľmi príjemným oživením. Chalani hrajú pekný futbal a dosahujú aj dobré výsledky. Na jar s nimi nikto nepočítal, ale v aktuálnej sezóne si na nich už dávajú súperi pozor. 

Recept však na nich zatiaľ našiel iba ligový nováčik. Corpona v minulom kole potvrdila kvality a zdolala Pergami 4:2. V najbližšom zápase musia hráči Pergami rozlúsknuť ďalší tvrdy oriešok. Do cesty sa im na umelom trávniku postaví aktuálny majster.

Papalalulu si v minulom kole urobili chuť a zostrelili White-Horses. V tejto sezóne ale majú opäť len tie najvyššie ambície a s druhým miestom v tabuľke sa rozhodne neuspokoja. Odohrali o jeden zápas menej ako Corpona a preto majú stále matematickú šancu skupinu A ovládnuť. 

Kto si pripíše druhý triumf?

Program skupiny B odštartujeme duelom nováčikov. O druhý triumf medzi elitou a o šieste miesto v tabuľke zabojujú hráči El Dvory United s hráčmi The Shadows.

V minulom kole sa nepodarilo bodovať ani jednému z mužstiev. Čelili však mimoriadne náročným súperom. The Shadows nestačili na Engerau Boys (1:9), zatiaľ čo El Dvory United podľahli o dve hodiny neskôr Tiki Taka.

Spečatia Brothers postup?

Veľmi dôležitý zápas z pohľadu boja o postup do play-off uvidíme o 19:15. Druhý tím tabuľky Brothers vyzve štvrtý Aktivizér. Nováčik má o tri body menej, jeden zápas však má k dobru.

Obaja potrebujú víťazstvo pretože v hre o postup je stále aj aktuálny vicemajster z Petržalky. Brothers by si víťazstvom prakticky zabezpečili postup, Aktivizér by k nemu urobil veľmi dôležitý krok. 


Vicemajster bez play-off?

Okrem prvej štvorky ostáva v hre o postup už iba GPS Ovsište. Aktuálny vicemajster má však k postupu najďalej zo všetkých. V štyroch stretnutiach nazbieral iba šesť bodov za dve víťazstvá.

V stredu si navyše pomeria sily s najsilnejším celkom skupiny B, ktorý môže ambície hráčov GPS definitívne pochovať. Ak chcú chlapci z Petržalky opäť zabojovať o titul, potrebujú v zápase s Tiki Taka bodovať. 

Engerau Boys s jasným cieľom

Dôležitý krok k postupu môžu urobiť Engerau Boys. V siedmom kole si pomerajú sily s posledným Reha-CARE a budú favoritom. Nováčik nezískal v elitnej súťaži ani bod a v budúcej sezóne bude opäť bojovať o návrat.

Pred zápasmi vo vyraďovacej fáze bude nesmierne dôležité postavenie v tabuľke, o čom sme sa presvedčili už niekoľkokrát. V konečnom dôsledku môže rozhodovať každý strelený, či inkasovaný gól. Preto musia favoriti dávať do každého zápasu všetko, inak ich to môže vyjsť draho. Engerau Boys nesmú nič podceniť, v siedmom kole majú veľkú šancu využiť zaváhania súperov. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. BLS Bleskovka 1 15:0 3
2. PPL Papala 1 8:3 3
3. PČK Pečienkári 1 5:2 3
4. DEF Defenders 1 2:1 3
5. EB EB 1 3:3 1
6. TIK TIKI TAKA 1 3:3 1
7. AFT AFT Wolves 1 1:2 0
8. WTG White Tigers 1 2:5 0
9. RC Real Coholics 1 3:8 0
10. AFC AFC Oravan 1 0:15 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. BLS René Duda 7 Gólov
2. BLS Tomáš Nemec 3 Gólov
3. PPL Emil Haladej 2 Gólov
4. RC Tomáš Vaško 2 Gólov
5. EB František Hečko 2 Gólov
6. PPL Juraj Stašiak 2 Gólov
7. BLS Patrik Peniak 2 Gólov