|
Stanislav Chudík

TIKI TAKA tretíkrát v rade majstrom Niké TOP ligy

BRA

Tento týždeň nám vyvrcholila sezóna Jar 2024 v Niké TOP lige. V utorok sa odohrali semifinálové zápasy a v stredu zápasy o medaily. Dramatické zápasy rozhodli o staro-novom majstrovi.

O finalistoch rozhodovali až pokutové kopy

Prvú semifinálovú dvojicu vytvorili Sťahovanie Bleskovka a Anti Football Club Oravan Prvý polčas semifinále priniesol iba jediný gól, keď išlo v 22. minúte do vedenia Sťahovanie Bleskovka zásluhou Viteka. V úvode druhého dejstva však Anti Football Club Oravan dokázal zvrátiť priebeh semifinále dvoma gólmi. Najskôr  v 28. minúte vyrovnal na 1:1 Koprna a 32. minúte poslal do vedenia Oravan Slivka. V 45. minúte však vyrovnal na 2:2 druhým gólom v zápase Vitek. Vo zvyšných minútach semifinále už gól nepadol a o prvom finalistovi tak museli rozhodnúť až pokutové kopy. V prvej sérii zaváhal na strane AFC Oravan Patrik Christopher Mäsiar a keďže zvyšní exekútori na oboch stranách svoje pokusy premenil, tak sa prvými finalistami stali hráči Sťahovania Bleskovka.


V druhom semifinále sa stretli Papalalulu Bratislava a TIKI TAKA. Lepší vstup do semifinále mali hráči Papalalulu, ktorí išli v 4. minúte do vedenie po góle Jurkemika. V 10. minúte sa však podarilo vyrovnať TIKI TAKA, keď gól strelil Dolník. Ďalší gól padol v 20. minúte a presadil sa Haladej, ktorý poslal znovu do vedenia Papalalulu. Aj na tento gól však TIKI TAKA dokázala reagovať, keď sa o vyrovnanie pričinil Bielčík. To však ešte v prvom polčase nebolo všetko. V nadstavenom čase najskôr prinavrátil vedenie pre Papalulu Stašiak, no už o pár sekúnd na to bolo znovu zrovnané. Na polčasových 3:3 upravil svojim druhým gólom v zápase Bielčík. V druhom polčase sa gólostroj oboch tímov zastavil a diváci v ňom nevideli žiaden gól. Aj o druhom finalistovi tak museli rozhodnúť pokutové kopy. V prvých troch sériách boli strelci na oboch stranách. Vo štvrtej sérii však na strane Papalalulu nepremenil svoj pokus Marušinec. Druhým finalistom sa tak stal tím TIKI TAKA.


Papalalulu nakoniec s bronzom

V zápase o tretie miesto nastúpili skúsení borci z Papalalulu proti húževnatému AFC Oravan. Lepší vstup do zápasu mal práve Oravan, ktorý išiel už v 1. minúte do vedenia zásluhou Kořalníka. Zvyšok prvého dejstva však patril Papalalulu. V 4. a 5. minúte otočili Haladej a Javnický skóre v prospech bielo-belasých, na čo dokázali nadviazať Židzik a druhýkrát Michal Javnický. Na konci polčasu mal Oravan dvoj-minútovú početnú výhodu, no nedokázali ju využiť. Papalalulu teda ovládlo prvý polčas výsledkom 4:1. Kontaktný gól Oravanu (4:2) strelil v úvode druhého dejstva Chorvát a všetko nasvedčovalo tomu, že diváci na Mladej Garde uvidia dramatický súboj o bronzovú medailu až do poslednej minúty. Proti bol ale znovu Javnický z Papalalulu, ktorý uzatvoril hattrick gólom na 5:2 v 29. minúte. Oravan mal v posledných 15 minútach viacero dobrých príležitostí, ale boli to práve hráči Papalalulu, ktorí strelili gól na 6:2. Postaral sa oň Paštrnák a prakticky bolo po zápase. Posledné slovo v ňom mal Chorvát, ktorý z pohľadu nováčika najvyššej súťaže už iba kozmeticky upravil skóre na 6:3 a jeho tím sa po záverečnom hvizde rozhodcu musel uspokojiť s vynikajúcim, no nepopulárnym štvrtým miestom. Bronzové medaily zo sezóny jar 2024 si teda odnášajú hráči Papalalulu.


Finálová dráma so šťastným koncom pre TIKI TAKA

Finále sezóny Jar 2024 a v ňom Sťahovanie Bleskovka proti TIKI TAKA. Stávkové kancelárie favorizovali obhajcu triumfu TIKI TAKA, medzi divákmi sa naopak skôr skloňovala Bleskovka. Počas zápasu bolo cítiť, že ide o veľa. Oba tímy hrali so zabezpečenými defenzívami s minimom chýb. Množstvo súbojov o loptu v strede ihriska a výborné výkony brankárov Valašika z TIKI TAKA a Vebera na strane Bleskovky boli hlavným dôvodom, prečo tomuto inak výbornému zápasu chýbali góly. Na oboch stranách si hráči pripísali viaceré veľké šance, ktoré zostali nevyužité a niekoľkokrát mali robotu aj samotné konštrukcie brán. V prvom polčase videl Vitek z Bleskovky žltú kartu a TIKI TAKA išla do dvojminútovej presilovky, v ktorej mohla vsietiť ten povestný gól do šatne. Presilovka zostala nevyužitá a tak si tímy menili strany za stavu 0:0. Druhý polčas bol identický tomu prvému, aj keď v poslednej desaťminútovke boli diváci svedkami viacerých dobrých príležitostí, no brankári boli proti. Zápas teda išiel za stavu 0:0 do penaltového rozstrelu. Prvé dve série dokázali hráči oboch tímov bezpečne premeniť. V tej tretej TIKI TAKA potvrdila 100% úspešnosť, no Bleskovka nedokázala odpovedať. Brankár Valašik penaltu chytil a hráči TIKI TAKA sa radovali z tretieho majstrovského titulu v rade.



submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 0 0:0 0
2. BLS Bleskovka 0 0:0 0
3. PPL Papala 0 0:0 0
4. AFC AFC Oravan 0 0:0 0
5. EB EB 0 0:0 0
6. PČK Pečienkári 0 0:0 0
7. RC Real Coholics 0 0:0 0
8. AFT AFT Wolves 0 0:0 0
9. DEF Defenders 0 0:0 0
10. WTG White Tigers 0 0:0 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga