|
Stanislav Chudík

Na jeseň si v Humennom dáva Niké TOP liga pauzu

HUM

Jarná sezóna Niké TOP ligy sa v Humennom rozbehla neskôr ako v ostatných mestách. Sezóna Jar 2020 sa hrala počas leta.

Niké TOP liga v Humennom sa od jej začiatku tešila veľkému záujmu. Tým, že odštartovala až koncom júna, jej priebeh sa natiahol až do konca leta. Tímy mali nahustený program a keby jesenná sezóna odštartovala podľa plánu, tímy by hrali prakticky bez prestávky. 

Riaditeľ Niké TOP ligy Peter Králik: "Vedeli sme, že Niké TOP liga bude mať v Humennom úspech. Žiaľ, kvôli kríze spojenej s Covidom sme museli tradičnú jarnú sezónu presunúť na leto a pre humenské tímy to v praxi znamenalo, že po letnej sezóne mali prakticky okamžite nastúpiť do jesennej sezóny bez akejkoľvek prestávky. Navyše, tradičná halová zimná liga začína koncom novembra, takže by tímy hrali prakticky od júna 2020 na januára 2021, čo by bola zaťaž nie len po športovej stránke, ale aj finančnej."

V premiérovom ročníku Niké TOP ligy Humennom hralo 12 tímov, ktoré boli rozdelené do dvoch 6-člených skupín. Majstrom sa stal tím Vodomont, ktorý vo finále porazil PRO-MOBIL Michalovce. Tretie miesto obsadil BNP team Vranov. Vodomont si víťazstvom zabezpečil miestenku na budúcoročné Majstrovstvá Slovenska v malom futbale. 

"Priznám sa, že sme nad takouto situáciou nerozmýšľali, ale je to zdá sa pochopiteľné. Je teda potrebné zmeniť a prispôsobiť sezóny pre špecifické prostredie v Humennom a verím, že v jari budeme môcť pokračovať s ešte väčším počtom tímov. Plánujeme komunikovať so všetkými tímami o možnostiach a uvidíme, aká forma Niké TOP ligy sa najviac uchyt," dodal Peter Králik.

Lokálny organizátor Niké TOP ligy v Humennom Peter Barnišin: "Niké TOP liga v Humennom sa na jeseň neuskutoční po dohovore s manažérmi mužstiev. K prerušeniu viedli viaceré dôvody, tým hlavným dôvodom bola krátka prestávka medzi jarnou a jesennou časťou, keďže Niké TOP liga Humenné začala oproti zvyšku líg neskôr. Ďalším dôvodom bolo, že v Humennom sa hrá od novembra mestská futsalová liga, ktorá má veľkú históriu a stala sa ťahákom ako pre mužstvá tak aj pre sponzorov. Ako organizátorov nás teší , že už teraz evidujeme záujem o jarnú časť. Nezáväzne máme už 10 mužstiev, ktoré sa jej chcú zúčastniť. Keď to epidemiologická situácia dovolí, už dnes s určitosťou môžeme povedať, že Niké TOP liga v Humennom sa na jar opäť rozbehne a bude písať svoju históriu" 


Niké TOP liga v Humennom si teda na jeseň dáva pauzu. Už teraz sa však tešíme na jarnú sezónu v roku 2021. 

submenu

Tabuľka

Humenné (HUM) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. JKM JAKMART 6 39:10 15
2. BOU Bouzaci 6 23:16 13
3. XMX Xamex 6 22:29 9
4. TJ Tj Roma 6 18:29 8
5. GOA G.O.A.T Team 6 19:24 7
6. FCP FC PABLO 6 19:32 0

štatistiky

Humenné (HUM) 1. TOP Liga
1. JKM Šimon Lojan 18 Gólov
2. XMX Dominik Matta 9 Gólov
3. GOA Marian Dolutovský 8 Gólov
4. XMX Gabriel Turcovský 6 Gólov
5. BOU Pavol Lešniovský 6 Gólov
6. BOU Tadeáš Zeleňák 4 Gólov
7. FCP Šimon Šnurik 4 Gólov