|
Stanislav Chudík

Premiérový ročník Niké TOP ligy v Humennom pre Vodomont

HUM

Víťazom prvého ročníka Niké TOP ligy v Humennom sa stali hráči Vodomontu, ktorí v dramatickom finále zdolali PRO-MOBIL Michalovce. Bronzové medaily vyhrali hráči BNP team Vranov.

Zápas o bronz rozhodol hattrick Tureka

Duel o tretie miesto postavil proti sebe BNP TEAM Vranov a Bergamo NH. Stretnutie prinieslo hneď od úvodu otvorenú partiu, v ktorej nebola núdza o gólové momenty. Lepší štart mali hráči Bergama, ktorí išli v úvodnej 5-minútovke do dvojgólového vedenia. BNP team Vranov však neskladal zbrane a snažil sa o vyrovnanie. Šance sa zatiaľ prelievali zo strany na stranu. V 10.minúte sa Vranovčanom podarilo znížiť, keď si vybojovali loptu v strede ihriska, predrali sa popri čiare, prihrávka smerovala pod seba pred bránu, kde je z prvej do brány poslal Vaľovčin – znížené 1:2. V 20.minúte veľká šanca na vyrovnanie, hráč pred bránou však trestuhodne prestrelil. O minútu však gól už padol. Dlhé vhadzovanie BNP team Vranov prešlo až na zadnú žrď, kde hráč loptu poslal hlavou do stredu pokutového územia, odkiaľ už Turek nemal problém zakončiť – 2:2 a zápas začínal prakticky odznovu. V závere prvého polčasu sa dokonca mohli Vranovčania dostať vo vedenia, ale viaceré sľubné príležitosti ostali nevyužité. Po polčase bol tak stav v zápase o bronz vyrovnaný 2:2.

Úvod druhého polčasu sa niesol v opatrnejšom znamení, keď ani jeden z tímov nechcel spraviť chybu. V hre dominovali obrany, ktoré dôsledne bránili a nepúšťali protihráčov do vyloženejších šancí. Až prišla 36.minúta a priamy kop Vranovčanov. Tí  však zahrali signál absolútne zle, keď im protihráč ihneď loptu vypichol, loptu vyviezol a ponad vybehnutého gólmana ju posla do brány – 3:2 pre Bergamo, ktoré sa tak opäť dostalo do vedenia. V 40.minúte mohlo byť vedenia opäť dvojgólové, tvrdá strela však len tesne minula bránu. V poslednej 10-minútovke sa Vranovčania viac snažili o strelenia gólu a zavreli Bergamo na ich polovici. V 44.minúte sa po peknej narážačke dostal k strele Turek, ktorý vyrovnal na 3:3. V 45.minúte mohli Vranovčania už vyhrávať, dobrý zákrok však predviedol brankár Bergama. O minúta na to však Vranovčania vybojovali loptu, a z akcie 2 na 1 si pekne medzi sebou vymenili loptu, ktorá sa dostala opäť k Turekovi, ktorý pred poloopustenou bránou nemal problém presne zakončiť – 4:3 pre BNP team Vranov. V posledných štyroch minútach sa Bergamo pokúsilo vyrovnať, obrana Vranovčanov na čele s brankárom však pri viacerých príležitostiach odolala. Po záverečnom hvizde sa tak BNP team Vranov v premiérovej sezóne Niké TOP ligy v Humennom mohol radovať zo zisku bronzu.


Vo finále góly až v samom závere

Vo finále sa stretli Vodomont a PRO-MOBIL Michalovce. Tímy sa spolu stretli aj v skupine o titul. Vtedy sa z víťazstva tešili hráči PRO-MOBIL Michalovce, keď o svojom víťazstve 2:0 rozhodli už v prvom polčase.


Finále bolo dramatické a dominovali v ňom obrany na čele s brankármi. Prvú vážnejšiu príležitosť sme zaznamenali po strele PRO-MOBIL-u Michalovce, ktorú brankár vyrazil v 5.minúte na roh. Ten bol zahraný signálom, strelu z poza pokutového územia brankár zlikvidoval. O 3 minúty aj šanca Vodomontu, tiahlu strelu z väčšej diaľky brankár vyrazil mimo brány. O minútu opäť šanca Vodomontu, loptu smerujúcu pred prázdnu bránu, dobrým zákrokom obranca zastavil. V 13.minúte opäť šanca aj na druhej stane, hráči PRO MOBIL Michalovce však opäť neskórovali. Šance sa do 20.minúty prelievali zo strany na stranu. Gól visel pri viacerých šanciach na vlásku, za bránkovú čiaru však lopta nie a nie prejsť. Diváci boli svedkami viacerých kvalitných zákrokov od oboch brankárov. Prvý polčas bol teda na šance bohatý, ale gól v ňom nepadol.


Druhý polčas začal podobne ako ten prvý. Šancí bol však menej, gólmani stále držali čisté kontá. V 29.minúte Vodomont po tvrdej strele nastrelil brvno brány. Medzi 30. a 40. minútou sa tímy dobre bránili a hra sa odohrávala skôr v strede poľa, kde prebiehal tuhý boj. V 40.minúte pekná kombinácia PRO MOBIL-u, strela zo strednej vzdialenosti bola tečovaná obrancom a následne opečiatkovala žrď brány. Stav bol tak 1:1 na nastrelené konštrukcie a 0:0 na góly. V 44.minúte ďalšia veľká šanca Vodomontu, brankár opäť zachránil. Už keď to vypadalo, že sa gólov v základnej hracej dobe vo finále nedočkáme, prišla 49.minúta. Rohový kop Vodomontu zahraný na zadnú žrď, kde si nabehol Lukáč a z prvej a s prispením žrde, otvoril gólový účet finále Niké TOP ligy v Humennom. V poslednej minúte prišiel aj druhý gól, keď sa po kombinácii opäť presadil Lukáč a rozhodol o víťazstve Vodomontu vo finále.

Zápas o zlato tak rozhodol dvojgólový Lukáč, ktorý v poslednej 2-minútovké skóroval a zabezpečil tak zisk titulu a zlata v premiérovej sezóne Niké TOP ligy v Humennom pre hráčov Vodomontu. 

submenu

Tabuľka

Humenné (HUM) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. JKM JAKMART 6 39:10 15
2. BOU Bouzaci 6 23:16 13
3. XMX Xamex 6 22:29 9
4. TJ Tj Roma 6 18:29 8
5. GOA G.O.A.T Team 6 19:24 7
6. FCP FC PABLO 6 19:32 0

štatistiky

Humenné (HUM) 1. TOP Liga
1. JKM Šimon Lojan 18 Gólov
2. XMX Dominik Matta 9 Gólov
3. GOA Marian Dolutovský 8 Gólov
4. XMX Gabriel Turcovský 6 Gólov
5. BOU Pavol Lešniovský 6 Gólov
6. BOU Tadeáš Zeleňák 4 Gólov
7. FCP Šimon Šnurik 4 Gólov