|
Juraj Šupák

Rozhovov s manažérom tímu PRO - MOBIL Michalovce Danielom Pirčákom

HUM

Po finále úvodného ročníka Niké TOP ligy v Humennom sme sa porozprávali taktiež s manažérom tímu PRO - MOBIL Michalovce Danielom Pirčákom. V rozhovore nájdete stručné hodnotenie zápasu, celej úvodnej sezóny Niké TOP ligy. Vrátili sme sa tiež k tohtoročným Niké Majstrovstvám Slovenska v malom futbale a Daniel poodhalil taktiež jeho očakávania pred nasledujúcou sezónou.

Ako by ste zhodnotili stručne zhodnotili priebeh finálového zápasu a taktiež úvodný ročník?

S prvým ročníkom sme veľmi spokojní, aj keď nám titul unikol o vlások. Finále bolo napínavé až do konca. Šance mali obidve mužstvá ale 2 minúty pred koncom sme dostali smolný gól, ktorý rozhodol. Stretlo sa tu viacero kvalitných tímov a futbalistov a dúfame, že sa súťaž v Humennom bude každým rokom zlepšovať

PRO - MOBIL sa čoraz viac zviditeľnuje na mape malého futbalu, zúčastnil sa aj Niké MSR, kde v play-off vypadol na penalty a v práve úvodnej sezóne získal v humennskej Niké TOP lige strieborné medaily. Aké sú bezprostredné pocity z práve skončenej sezóny? 

Po prvotnom sklamaní z prehratého finále sme však radi aj za druhé miesto, kedže tímy v playoff boli naozaj kvalitné a adeptov na prvenstvo bolo viacero. 

Vzhľadom na najvyššie ciele ste do tímu pred sezónou získali dôležitú oporu - Dyačovského, ktorý má za sebou aj ME v malom futbale. Dokážete si ho udržať aj pred novou sezónou? Plánujete aj ďalšie posily? 

Tomáš je v našom mužstve už asi rok a potvrdil naše očakávania. Verím že bude pokračovať u nás aj nasledujúce sezóny a dopomôže nám k naplneniu našich smelých cieľov. Musím však pochváliť všetkých chlapcov, ktorí na zápasy cestovali aj viac ako 80 km. Káder máme stabilizovaný a do ďalších sezón by sme radi získali ešte jedného hráča so skúsenosťami z reprezentácie. 

Aké máte najbližšie ciele do novej sezóny?

Našim cieľom je hrať pekný futbal a zúčastniť sa v budúcej sezóne MSR v malom futbale a takisto na medzinárodnom turnaji EUROCUP. V tomto roku sme zapracovali do mužstva aj zopár mladých perspektívnych dorastencov a v tomto trende chceme pokračovať aj v budúcnosti.

submenu

Tabuľka

Humenné (HUM) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. JKM JAKMART 6 39:10 15
2. BOU Bouzaci 6 23:16 13
3. XMX Xamex 6 22:29 9
4. TJ Tj Roma 6 18:29 8
5. GOA G.O.A.T Team 6 19:24 7
6. FCP FC PABLO 6 19:32 0

štatistiky

Humenné (HUM) 1. TOP Liga
1. JKM Šimon Lojan 18 Gólov
2. XMX Dominik Matta 9 Gólov
3. GOA Marian Dolutovský 8 Gólov
4. XMX Gabriel Turcovský 6 Gólov
5. BOU Pavol Lešniovský 6 Gólov
6. BOU Tadeáš Zeleňák 4 Gólov
7. FCP Šimon Šnurik 4 Gólov